top of page

צוות האתר מנה תחילה 3 חברי צוות אך לאחר מספר ימים נטשה חברת צוות אחת את הפרויקט ונותרנו שניים,דניאל ועומרי,את הפרויקט חשבנו תחילה לעשות על נושא אחר,על פיתוח תודעה בקרב תלמידי תיכון אך ביום חולין אחד ראינו כתבה באינטרנט על משבר החקלאות והנושא קרץ לנו,לאורך התהליך של בניית האתר עברנו דברים משמעותיים וכל אחד בתפקידו תרם לאתר למען ההצלחה המשותפת.

צוות המורים

רכז המגמה-אילן לוז

מורה לניו מדיה-אילן לוז

מורה לתקשורת וחברה-לילך שובל

מנהל בית הספר-אתי לוי

 

תיאור העבודה על הכתבות

 

כתבות כתובות

"משבר החקלאות-עד כמה זה עמוק"-כתבה זו הייתה הכתבה הראשונה של האתר והיא למעשה כתבת רקע וסקירה כוללת של מצב החקלאות בישראל,כתבה זו היא כתבת נחיתה לאתר והיא תמצית האתר,את החומרים אספנו ממקורות מידע שונים כמו ויקיפדיה ונעזרנו בכתבות מאתרים כמו הארץ ודה מרקר.

 

"הפתרון למשבר החקלאים?"-זוהי הכתבה השניה שהועלתה לאתר,כתבה זו עוסקת בעניין השיווק הישיר ושווקי החקלאים המצוים ברחבי הארץ,מדובר בה גם על פערי התיווך ועל השפעתם על השוק החקלאי בארץ,במהלך כתיבת הכתבה נעזרנו במקור מידע מאתרי דה מרקר ואתר וואלה.

 

"ריאיון עם ברק אומגה חלוץ המאבק"-תחילה רצינו להפגש עם ברק על מנת לכתוב את הכתבה אך מפאת המרחק הרב בינינו שוחחנו עמו בטלפון והקלטנו את השיחה ותמליל השיחה שימש אותנו לכתיבת הכתבה.

"על הקשר בין מדינת ישראל לחקלאות"-כתבה זו היא כתבה שנושאה הוא כפי שניתן לראות בכותרת,כתבה שעוסקת בקשר בין ישראל לחקלאות ובפרט בין העם היהודי בישראל לחקלאות,נעזרנו בספרי ההיסטוריה על מנת לכתוב את הכתבה.

"ייבוא עגבניות מרצועת עזה-יריקה בפניו של החקלאי הישראלי"-כתבה זו עוסקת בייבוא עגבניות מרצועת עזה,לכאורה לא משהו קריטי אך לאחר ששוחחנו עם קצינים בצהל וחקלאים מהדרום נוכחנו לגלות כי פעולה זו הינה בעלת השלכות קריטיות.

 

כתבות מצולמות

"ריאיון עם זלמן הנקין"-זלמן הנקין מנהל המכון הוולקני בנווה יער הוא אושייה מעניינת כשלעצמה והריאיון עימו סיפק לנו מבט לפעילות המכון בנווה יער ולחייו האישיים של זלמן.

 

"ממצאים מדאיגים-מה הנוער חושב על החקלאות"-זוהי כתבה של סקר שוק שערכנו בבית ספרנו אורט טבעון ובה ראיינו מספר תלמידים מבית הספר משכבת י' ושאלנו כל אחד מהם מספר שאלות בנושא החקלאות וקיבצנו את כל התשובות לסרטון אחד.

"משק 59 המשק האורגני בנהלל"-הרעיון לריאיון זה הגיע לאחר שקראנו פוסט בפייסבוק על סיפורו של איתי שליין על משקו,משק 59,הסיפור סיקרן אותנו ויום למחרת החלטנו לצאת לראיין אותו וכך קרה,נסענו לנהלל לצלם אותו ואת המשק ויצאה כתבה נפלאה.

"ריאיון עם דרור בן גיא ש"ש מהשומר החדש"-דרור בן גיא,בוגר בית הספר הינו נער אשר עושה שנת שירות לפני הצבא בשומר החדש,לאחר ששמענו מדרור כי הוא מתנדב בשומר החדש חשנו להפגש עמו והזמנו אותו לריאיון,דרור כמובן לא סירב וסיפק לנו סקירה כללית על פעולתו ועל פעולות השומר החדש.

"ישראל כפורצת דרך בתחום החקלאות-המצאות ופיתוחים כחול לבן"-כתבה זו היא הכתבה האחרונה באתר והיא תוצר של מחקר בעקבות פיתוחים ישראליים בתחום החקלאות ותוך היעזרות במקורות כמו ויקיפדיה ומפתחים ישראליים עלה הסרטון לאתר.

להלן יומן הפגישות:

 

14 בספטמבר 2016

שיעור ראשון לשנת הלימודים,חלוקה לקבוצות,הקבוצה מונה שלושה חברים,עומרי,דניאל ואריאנה.

22 בספטמבר 2016

לאחר הרהורים רבים ובעיות טכניות כאלו ואחרו אריאנה עזבה את הקבוצה לטובת קבוצה אחרת ועומרי ודניאל נותרו לבד בפרויקט

29 בספטמבר 2016

עומרי טס לחול העבודה מוקפאת

24 באוקטובר 2016

עומרי חוזר מחופש ארוכה בחוץ לארץ ומיד מכנסים ישיבה סוערת ובוחרים בה את הנושא משבר החקלאות כנושא המרכזי של הפרויקט

26 באוקטובר 2016

מתחילים סקיצה של מבנה האתר (מה יהיה בתוכו ובאיזה סדר)

9 בנובמבר 2016

נפגשים ומתחילים ללמוד על הוורדפרס בכיתה

16 בנובמבר 2016

ממשיכים בלימוד הוורדפרס השלמות אחרונות

23 בנובמבר 2016

מתחילים לבנות אתר בוורדפרס

30 בנובמבר 2016

ממשיכים בבניית אתר הוורדפרס,מעצבים ועורכים אותו

7 בדצמבר 2016

נקודת משבר,חילוקי דעות והאשמות בין חברי הצוות ויכוח סוער פורץ ונתקעים בחלק הטכני של בניית האתר

21 בדצמבר 2016

מחליטים לשנות קונספט,עוברים לפורמט ה-WIX עקב מחסור בכוח אדם וכישורים טכניים בוורדפרס.

11 בינואר 2017

לאחר זמן רב שלא נפגשנו עקב עומס לימודי נפגשים וממשיכים בעיצוב האתר,בהרחבתו ובכתיבת כתבות.

27 בינואר 2017

יצאנו לשדות העמקים לצלם חומר מקורי לאתר,במהלך היציאה ראינו חוות חקלאיות ושדות זרועים וכאלו שננטשו על ידי בעליהם והיציאה לשטח נתנה לנו מוטיבציה להמשך העבודה.

4 בפברואר 2017

ממשיכים בעריכת האתר,מוסיפים את החומרים שצילמנו באתר,מוסיפים דברים על עצמינו ומוסיפים תוכן לאתר

10 בפברואר 2017

מוסיפים לאתר את המטרות שהצבנו לעצמינו

22 בפברואר 2017

מחפשים רעיונות לכתבות, מתחילים לכתוב כתבת רקע על מצב החקלאות בישראל (הכתבה הראשונה באתר )

1 במרץ 2017

מסיימים את הכתבה הראשונה ומעלים אותה לאתר

8 במרץ 2017

מתחילים כתבה חדשה על טרנד השוק החופשי בארץ

15 במרץ 2017

מסיימים את הכתבה ומעלים לאתר

29 במרץ 2017

מראיינים את ברק אומגה-חקלאי ופעיל חברתי בפייס בוק

5 באפריל 2017

נפגשים למטרת כתיבת כתבה בנושא ייבוא עגבניות מרצועת עזה

12 באפריל 2017

נפגשים למטרת כתיבת כתבה בנושא החקלאות ומדינת ישראל

19 באפריל 2017

עורכים את הכתבה המצולמת עם זלמן הנקין

26 באפריל 2017

מצלמים+עורכים כתבה מצולמת סקר החקלאות

1 במאי 2017

מעדכנים חומרים באתר

8 במאי 2017

מצלמים כתבה במשק 59+מצלמים כתבה עם ש"ש דרור בן גיא

9 במאי 2017

עורכים את שתי הכתבות משק 59 ודרור בן גיא ומעדכנים באתר+כתבה נוספת על המצאות ישראליות בתחום החקלאות

10 במאי 2017

פינישים אחרונים באתר,עדכון תיק הפקה ונגיעות אחרונות

 

 

תהליך ההפקה מזוויתו של דניאל

לאורך תהליך ההפקה עברתי תהליך של בגרות והרחבתי את ידיעתי ונושא החקלאות נגע לליבי,בנוסף אני בא מרקע חקלאי,יש לי משפחה בדרום בעלת משק חקלאי וזה מה שחיזק את הזיקה שלי לנושא החקלאות ולעניין המשבר ויכולתי להיעזר בהם.

בתור הממונה על כתיבת הכתבות ועריכתן נעזרתי בכישורי הכתיבה וההתבטאות שלי על מנת למטב את האתר ואת תוכנו ובכך תרמתי להקמת האתר.

תהליך ההפקה היה מעורב ברגשות של תסכול לעתים כי לא תמיד הכל הלך חלק ולא תמיד העניינים זרמו והיינו צריכים לא פעם ולא פעמיים לעשות חשבון נפש בינינו לבין עצמנו ולראות לאן מתקדמים.

יחד עם שותפי עומרי אני חושב שהבאנו תוצאה מיטבית ונתנו את המקסימום על מנת שנצליח בהקמת האתר ובהגשה לבגרותינו והבאנו תוצאה טובה.

תהליך ההפקה מזוויתו של עומרי

כשבחרנו את הנושא אני ודניאל,ידענו שאנחנו לא ממש מבינים בו,לאורך התהליך של בניית האתר והוספת התוכן הרגשתי שגם אני וגם דניאל נעשים למבינים בתחום. הצלחנו להבין רת המשבר הקשה והבטחנו לנסות לתקנו דרך המולטימדיה. מבחינתי ההבנה הזאת של המשבר על כל צדדיה היא המשמעותית בתהליך,יותר מזה למדתי גם על עצמי שאני מאוד מזדהה עם החקלאיים המופקרים,למדתי לתת לחקלאות יותר יחס ממה שנותנים לזה.

העבודה בזוגות הייתה קשה יותר מהעבודה בקבוצה,היינו צריכים לדאוג להכל לבדינו,אבל היה בזה גם יתרון שזכיתי להכיר את שותפי דניאל יותר לעומק.

בתוך התהליך של בניית הפרויקטים חווינו משברים קטנים ולעיתים "הלכנו לאיבוד" אבל בסופו של דבר הצלחנו להעזר אחד בשני ויצרנו את האתר הזה עם כל התוכן שלו.

העבודה הייתה מעניינת מאתגרת ובעיקר מלמדת.

bottom of page